"GÅ TILL BOTTEN MED FÖRVÄNTNINGARNA, VAR NYFIKEN & FRÅGVIS"

Urban Ottosson – Interim CFO

feb 1, 2019

Efter en lång karriär som Controller och CFO på kända industri- och teknikbolag såsom Trelleborg, Öresundskraft, Beijer Electronics och HEXPOL bestämde sig Urban Ottosson för att dra sig tillbaka och arbeta med kapitalförvaltning. Att arbeta i ett sammanhang tillsammans med ett team lockade dock och när han blev uppringd av Impact Executives gällande en interim CFO-roll hos Höganäs kände han att det var helt rätt väg att gå. Höganäs är ett världsledande bolag inom tillverkning av järn- och metallpulver. Bolaget grundades år 1797 och har 2300 anställda och kunder i 75 länder.

”Uppdraget har gett mig det svar jag sökte – det passar mig utmärkt att ta spännande interima uppdrag där jag kan bidra med min erfarenhet och varva det med min egen kapitalförvaltning. Som Interim Manager har man möjligheten att landa mellan uppdragen, det tilltalar mig. Höganäs affärsmodell och produkter intresserade mig och när jag träffade koncernchefen Fredrik Emilsson kände jag att vi skulle ha ett mycket gott samarbete, den killen skulle det vara jätteroligt att få arbeta med!”

Urban har nu avslutat sitt uppdrag som interim CFO för Höganäs, där uppdraget bestod av flera delar. Den viktigaste var att skapa trygghet hos personalen och utveckla organisationen genom att förvalta den dagliga driften med rapportering och redovisning. Det fanns även ett behov av att brygga över till dess en permanent CFO var på plats och att ta hand om de förvärv som man nyligen genomfört. ”Vid förvärv finns det många finansiella och legala frågeställningar tillsammans med hela integrationsprocessen.”

Om man funderar på att ta ett interimt uppdrag anser Urban att det finns två saker att ta hänsyn till. ”Gå till botten med förväntningarna, var nyfiken och frågvis. Se även till att uppdraget är tillräckligt långt för att du ska hinna driva förändring och förbättring – hinna göra impact.”

Vad är det mest positiva med att arbeta som interim förändringsledare?
”Man kan vara helt prestigelös och leda sin organisation på ett naturligt sätt. Jag tror att man faktiskt är en bättre chef som interimare, man kan vara tydligare och mer krass samtidigt som man inte behöver ta hänsyn till internpolitik. Sedan tycker jag om friheten det ger att kunna bestämma över min egen tid. Att få testa nya branscher och nya människor ger mig energi!”