"SOM INTERIM KRÄVS ATT MAN VISAR VAD MAN GÅR FÖR FRÅN START"

Britt-Marie Rösner – Interim Marknadschef

Nov 6, 2019

Britt-Marie Rösner har lång erfarenhet av att verka som Marknadschef och har varit hos välkända bolag som L’Oréal och Barilla. Hon är sedan knappt ett år verksam som Executive Interim Manager och har nyligen klivit av rollen som Interim Marknadschef hos K-rauta AB, ett uppdrag förmedlat via Impact Executives.

Britt-Marie skrattar lite när hon berättar: “Min karriär som interimskonsult startade ryckigt! När jag lämnade min anställning på Barilla såg jag fram emot den omväxling och utveckling som konsult-livet skulle ge men istället blev det så att jag endast efter ett halvår gick in i en permanent anställning hos den nya uppdragsgivaren. Jag blev kvar där i sju år …”
Efter många år som anställd på familjeägda bolag med global verksamhet ville hon byta spår och har just avslutat sitt uppdrag som Executive Interim Manager på K-rauta. Britt-Marie reflekterar över upplevelsen: “För mig var det som att börja ett nytt jobb med den extra bonus att det redan från första stund var tydligt avtalat vad jag skulle leverera och när det skulle vara klart. Det var mycket tillfredsställande att kunna kryssa i rutan för leverans när det blev dags att säga hej då! Som interim krävs att man visar vad man går för från start, att man är socialt kompetent och har förmågan att samarbeta med de anställda på företaget.”

Peter Wennerstein, Head of Business Development, Marketing & Digital Kesko Sweden som valde att samarbeta med Impact Executives och Britt-Marie säger: “Den stora fördelen med att välja en interimslösning är att kunskapen finns där. Det blev tydligt då Britt-Marie klev in på K-rautas marknadsavdelning att hon med sin erfarenhet förstod utmaningen och direkt kunde ge medarbetarna verktygen så att de tillsammans kunde höja ett pågående förändringsarbete till nästa nivå. Jag uppskattar även det långsiktiga värdet i till exempel de processer som sattes under uppdragets gång.”

Som den marknadsförare hon är delar Britt-Marie gärna med sig av den kunskap och de erfarenheter hon har fått som interimskonsult. “Under uppdragets gång har jag fått svara på en del frågor om hur man går till väga för att arbeta som Interim Manager. Vänner och bekanta, ja folk i allmänhet är nyfikna. Den här arbetsformen växer och det lockar många, oavsett ålder, att vara egen med den frihet och flexibilitet som det innebär. Det känns bra att min resa som interimskonsult har fått en nystart.”

Det stora värdet för Britt-Marie är främst den personliga utvecklingen. Samtidigt som hon breddar sitt CV utvecklar hon sig som person inom professionen: “Min största tillgång är den samlade erfarenheten av ledarskap samt den kunskap av marknadsföring jag har från olika arbetsplatser. Jag vill inte vara en anonym konsult utan strävar efter att visa vem jag är, skapa förtroende och tillit. Genom att jag öppnar upp för detta leder det oftast till att jag får gruppen till att göra likadant. Under mitt uppdrag bjöd jag relativt snabbt in marknadsteamet till en heldag. Syftet vara att lära känna varandra bättre och att gå igenom företagets planer för året. Vi gick även igenom arbetsprocesser samt hur vi tillsammans kunde dra ännu större nytta av varandra i teamet Med utgångspunkt i den digitala transformation som bolaget stod inför. Mitt sätt att angripa uppgiften hos uppdragsgivaren lyckades och när jag hade avslutat uppdraget var målen definierade, leveranserna på marknadsplanen infriade, ett starkt sammansvetsat marknadsteam och ett antal tvärfunktionella processer på plats.”

Som interimskonsult kommer man in med nya ögon och perspektiv menar Britt-Marie och för henne var det ett användbart verktyg i uppdraget. “Jag ser det som min uppgift att se och identifiera olika saker att lyfta fram, självklart alltid på ett diplomatiskt sätt. Det är också intressant ur ett transformations-perspektiv. Den digitala resan är ständigt pågående varför det är värdefullt med en person som kan ställa frågor om verksamheten med ett utifrån-perspektiv.”

Britt-Marie vill avsluta med att ge ett något otippat råd till bolag som funderar på att ta in en Interim Manager. “Leta brett och våga kontraktera någon med erfarenhet från en annan bransch – det kommer sannolikt att ge oväntade och värdefulla insikter!”